Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Bart de Koning - Word ook een dingenzoeker!

Pippi Langkous heeft altijd wat te doen. Ze is een 'dingenzoeker' en dan 'ben je nooit klaar' aldus Pippi. Je mag alles meenemen wat op de grond ligt: klompen goud, struisveren, dode muizen, klapkauwgom en heel kleine schroefjes enzo. Het verhaal staat in Pipi Langkous deel 1 en is ook terug te vinden op dvd. Lees het verhaal voor, of laat de dvd zien als inspiratie!
Je kunt allerlei dingen zoeken, maar je kunt ook een thema verzinnen: bijvoorbeeld over schelpen en stenen. Daarvoor hoef je niet naar het strand. Op elk schelpenpaadje kun je schelpen vinden. Stenen vind je ook overal. Doe ze in een teiltje met water, dan glimmen ze mooier. Voor peuters is dat al genoeg. Gratis speelgoed.

Met oudere kinderen kun je het een en ander uitbreiden. Maak een schatkistje voor je vindsels. Teken en schrijf op kaartjes wat het is. Gebruik daarbij je fantasie. Want een rond stukje glas kan natuurlijk best een diamant zijn!

En je kunt knutselen uiteraard. Schelpen, hout, kroonkurken, stukjes plastic, knopen: wat zie jij er in?

In Amersfoort is het vindselmuseum.
De 'knutsel' die rechts staat, komt van Linda Dijkstra

Veel plezier ermee!

reed

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.