Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Paddenstoelen II

Misschien staan er wel paddenstoelen in de tuin van je opvang. Maar meer kans maak je in het park om de hoek. Als je tijd hebt, ga er van te voren eventjes kijken en zet een route uit. Ga met een groepje kinderen op pad. Met de peuters is een groepje van 3 of 4 groot genoeg. Laat de kinderen de paddenstoelen zelf zoeken. Spreek van te voren af dat ze ze niet aanraken of kapot maken. Misschien wonen er wel kabouters in!

Heb je een paddenstoel gevonden? Stel dan vragen: Welke kleur heeft de paddenstoel? Is de paddenstoel groot of klein? Waar lijkt de paddenstoel op? Op een hoedje? Op een vinger? Op een schoteltje? Staan de paddenstoelen bij elkaar? Zijn ze allemaal hetzelfde? Groeit de paddenstoel op hout of op de grond?
Met de inktzwam kun je een leuk spelletje doen. Geef de kinderen een stukje tekenpapier. Laat ze een stokje zoeken. Druk het stokje in de inkt onderaan de hoed van de inktzwam. Nu kun je er mee schrijven of tekenen. Probeer dat maar eens!

Sommige paddenstoelen zijn giftig. Dus je mag er nooit een hapje van nemen. Maak de kinderen niet te bang. Er is geen enkele paddenstoel zo giftig dat je ziek wordt als je ze alleen aanraakt en dan je vinger in je mond stopt.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.