Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

De meerwaarde van kinderopvang

Zaalverhuur 7, Bollenhofsestraat 138a, 3572 VT Utrecht, Utrecht
89 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Management

Details evenement

27 juni 2017
13:30 uur
Zaalverhuur 7, Bollenhofsestraat 138a, 3572 VT Utrecht, Utrecht
ChildCare International
0653 807 411
135,- euro, inclusief borrel en btw
‘Investeer in de kwaliteit van voorzieningen voor voor-en vroegschoolse educatie en zorg voor een goede, mogelijk gratis toegankelijkheid zodat kinderen uit achterstandsgezinnen of gezinnen met een lage SES zonder drempels kunnen deelnemen.’
Dat betogen hoogleraar Janneke Plantenga en universitair docent Thomas van Huizen naar aanleiding van hun meta-analyse van 240 internationale en Nederlandse studies naar het maatschappelijk rendement van vve-voorzieningen.

Prof. Janneke Plantenga presenteert haar bevindingen op het CCI-seminar ‘De maatschappelijke meerwaarde van kwalitatief goede kinderopvang’. Deelnemers en co-spreker dr. Ludovica Gambaro* gaan met Janneke Plantenga in discussie over vragen als:
• kinderopvang gratis voor alle kinderen of alleen voor doelgroepkinderen? Werkt ‘gratis’ niet averechts?
• hoeveel uren opvang moeten minimaal aangeboden worden wil een positief effect optreden?
• speciale vve-programma’s alleen richten op doelgroepkinderen of moeten we juist streven naar een integraal en inclusief aanbod?

Zie bijgaande pdf voor uitgebreide programmabeschrijving.

*) Dr. Ludovica Gambaro werkt nu voor het DIW in Berlijn, maar was daarvoor vele jaren verbonden aan de University of East London. Zij is afkomstig uit Italië.
Vanuit haar ervaring (in Italië, Engeland en Duitsland) is Ludovica in staat de verschillende systemen uit eigen waarneming te vergelijken. In haar analyse zal zij de nadruk leggen op maatschappelijke achtergronden die kunnen leiden tot verschillende keuzes.
Zij zal haar inleiding in het Engels houden.