Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

(Pre) Pubers, wat is de sleutel tot contact?

Utrecht
166 Bso/Brede school, Management

Details evenement

07 april 2017
09:00 uur
Utrecht
€ 75,00

Het is leuk, uitdagend, maar soms ook behoorlijk lastig om met ‘pubers’ om te gaan. Zij gaan steeds meer hun eigen weg en trekken onze leiding in twijfel. Hoe ga je daarmee om: in de klas, in de BSO en thuis? Wat doe je als zij zich brutaal gedragen, geen huiswerk maken, spijbelen? Wat zijn de sleutels tot contact?

Speciaal hiervoor hebben wij Steve Emmons, top- Gordontrainer uit de VS uitgenodigd. Steve Emmons is dé internationale mastertrainer voor de Gordonmethode. Als geen ander kan hij met inspirerende lezingen deze unieke methode toelichten.

U krijgt nieuwe inzichten en concrete handvatten aangereikt. De Gordonmethode is een democratische opvoedmethode, ontwikkeld door dr. Thomas Gordon. De methode leert professionals en ouders hoe een open gesprek tot stand kan worden gebracht en conflicten gezamenlijk kunnen worden opgelost

Programma:

09:00 uur – Welkom met koffie en thee

09:30 uur – Opening door dagvoorzitter Saskia Henderson 

09:40 uur – Steve Emmons, interactie lezing (voertaal Engels) ‘Teens, keys for contact’

Voor tussentijdse samenvattingen in het Nederlands wordt gezorgd door Fieneke Geerlings.

11:00 uur – Pauze

11:15 uur  – Keuze uit 2 workshops: 

Workshop ‘Stimuleren en corrigeren van pubers, hoe doe je dat?’ Door Lieke Kalhorn en Fieneke Geerlings.

Kinderen in de puberteit laten zich niet zo gemakkelijk corrigeren of stimuleren. Hoe kun je dat doen zonder het gebruik van straffen en belonen? In deze workshop wordt aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen nader ingegaan op de uitgangspunten zoals Steve Emmons deze in de lezing heeft verteld.

Workshop ‘Teens, keys for contact’  Door Steve Emmons (voertaal Engels)

12:15 uur – 12.30 uur Centrale afronding en gelegenheid tot het stellen van vragen. 

12:30 uur – 13.30 uur Gelegenheid voor lunch en netwerken 

Aan het eind van de lunch is een individuele speedcoaching van 15 minuten mogelijk voor beperkt aantal deelnemers die in een individueel gesprek een opvoedvraag aan de orde willen stellen met één van de trainers. Dit zal plaats vinden tussen 12.45 en 13.45 uur.U kunt zich hier van te voren voor opgeven. Let op: voor deze coaching is beperkt plaats, de plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding.
U kunt een speedcoaching met Steve Emmons winnen als u een hele originele vraag instuurt.

13.30 uur –  Afsluiting Symposium

 

Deelname aan dit congres bedraagt Euro 75,- en is incl. congresmateriaal, lunch en alle consumpties.

Het congres is bestemd voor: docenten in basisonderwijs groep 7 en 8, docenten middelbaar onderwijs, pedagogisch medewerkers BSO 8+, buurtwerkers, gezinsbegeleiders, OKC, kindercoaches en ouders met kinderen in de leeftijd 8-16 jaar.