Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Pikler lezing 'De kracht van het zelfbewuste kind'

Theater van de Opbenbare Bibliotheek, Amsterdam
127 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

06 april 2017
14:00 uur
Theater van de Opbenbare Bibliotheek, Amsterdam
Emmi Pikler Stichting Nederland
contact@pikler.nl
020 - 627 74 95
€ 40,--

Pikler lezing 'De kracht van het zelfbewuste kind'

Wat leren kinderen van conflicten en wat is de rol van de volwassene daarbij?

Door Anna Tardos en Andrea Szőke van het Pikler Instituut te Boedapest Aan de hand van unieke filmbeelden uit het voormalige Pikler tehuis, het huidige kinderdagverblijf en SpeelRuimte groepen, nemen Anna Tardos en Andrea Szöke ons mee in de wereld van de vaak nog onderschatte mogelijkheden van jonge kinderen. Bovendien geven ze inzicht in de ondersteunende rol die de volwassene kan aannemen. Na de lezing is er ruimte om vragen te stellen. Anna Tardos is kinderpsycholoog en werkt inmiddels meer dan 50 jaar in het Pikler lnstituut. Ze heeft het werk van haar moeder Emmi Pikler voortgezet en verder ontwikkeld. Ze geeft trainingen in Boedapest en lezingen over de hele wereld. Andrea Szöke werkte 25 jaar in het Pikler tehuis, eerst als verzorgster en later als pedagoog. Ze is nu directrice van het kinderdagverblijf en ze begeleidt tevens SpeelRuimte (ouder/kind) groepen. Als Pikler docent onderricht ze buitenlandse collega's in Boedapest