Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

De kinderen van juf Kiet

Sardes, Lange Viestraat 371, Utrecht
150 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Stagiaires, Management

Details evenement

08 maart 2017
13:00 uur
Sardes, Lange Viestraat 371, Utrecht
Sardes
m.stoop@sardes.nl
030 - 232 62 00
geen kosten

De kinderen van Juf Kiet


Juf Kiet, een leerkracht uit Hapert met veel hart voor haar vak en voor de kinderen waar zij mee werkt, laat in de film ‘De kinderen van juf Kiet’ zien hoe zij het aanpakt. Wat kunnen we van haar leren? Samen met ervaringsdeskundigen en experts gaan we in gesprek over de optimale voorwaarden voor goed onderwijs en goede kinderopvang voor nieuwkomers. LOWAN verleent medewerking aan de middag en ook de makers van de film zullen aanwezig zijn.


Resultaat

Het doel van de middag is om deelnemers met elkaar na te laten denken over optimale kinderopvang en onderwijs voor kinderen die nog maar kort in Nederland wonen. De focus ligt daarbij op vluchtelingenkinderen. Dat is een groep die niet alleen de Nederlandse taal nog niet machtig is en aan de Nederlandse cultuur moet wennen, maar die veelal een vluchtgeschiedenis achter de rug heeft. Hoe zorg je ervoor dat zij (en hun ouders) zich zo snel mogelijk veilig voelen en zich vanuit die veilige situatie verder kunnen ontwikkelen.


Voor wie

Iedereen die betrokken is bij onderwijs en kinderopvang aan nieuwkomers 2 – 12 jaar: leerkrachten, pedagogisch medewerkers, coördinatoren, directies en managers, schoolbesturen, besturen voor kinderopvang en gemeenten.


Aanmelding en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Inschrijven kan via deze pagina. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging.


Datum en locatie

Woensdag 8 maart 2017 van 13.00 - 17.00 uur.
Sardes - Lange Viestraat 371, Utrecht (vlakbij Centraal Station Utrecht)