Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Congres Inclusie van het jonge kind

ReeHorst, Ede
292 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Management

Details evenement

15 februari 2017
09:00 uur
ReeHorst, Ede
Management Kinderopvang
aanmelder@bsl.nl
030 - 638 36 38
€ 249,- (vroegboek)
De ontschotting tussen onderwijs, kinderopvang en jeugdhulp is een niet te stoppen ontwikkeling. De opbouw van passend onderwijs, de transitie jeugdzorg en de harmonisatie voorschoolse voorzieningen brengt de vorming van één pedagogische infrastructuur voor kinderen 0-6 jaar dichterbij.

De voordelen: geen segregatie meer; alle kinderen doen mee. Een inclusief aanbod heeft voordelen voor kinderen met, maar ook zonder specifieke zorgbehoeften. Door inclusie vanaf het nulde jaar te realiseren, kan via vroeg signalering en het versterken van pedagogisch klimaat een dreigende achterstand eerder worden aangepakt. Daarmee wordt ook minder beroep gedaan op jeugdzorg en mogelijk ook speciaal onderwijs.

Deze trend betekent nieuwe vormen van samenwerking tussen de verschillende sectoren. Goede voorbeelden zijn er al. Binnen de projecten PACT en Alert4you zijn er afgelopen jaren succesvolle vormen van samenwerking opgebouwd. De nieuwe uitdaging is: Wat betekent een inclusieve kinderopvang in de praktijk? En wat betekent deze manier van werken voor de betrokken professionals? Welke eisen gaan we stellen aan de nieuwe professionals en wat betekent dit voor de opleidingen PW en Pedagogiek? Maar ook; Hoe wordt dit binnen de gemeente aangepakt? En waar ligt de verantwoordelijkheid van de gemeente en waar niet?

Het congres Inclusie voor het jonge kind biedt u antwoord op al deze vragen met theorie en voorbeelden uit de praktijk.

U ontvangt praktische handvatten en leert in één dag:

- Hoe u een pedagogische omgeving kunt creëren waarin opvang, onderwijs en zorg in één team samenwerkt voor alle kinderen van 0 – 6 jaar.

- Tijdens de verdiepende workshops hoe inclusief samenwerken in de praktijk gerealiseerd wordt.

- Tijdens de Good Practices wat de gevolgen zijn voor de opleiding van professionals in de kinderopvang, jeugdhulp en onderbouw van het basisonderwijs.

- Samenwerking tussen jeugdzorg, onderwijs en kinderopvang is lastig als het gaat om regelgeving en financiering.

- Tijdens deze dag krijgt u tips en oplossingen. En leert u hoe u gemeentes overtuigd van de voordelen om te investeren in vroege interventie en samenwerking.

- Hoe u als manager de veranderingen in de branche vertaald naar acties binnen uw eigen organisatie.

Schrijf u nu in en leer hoe inclusie ook voor uw organisatie kan werken!