Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Landelijke IKC-dag 'Samen werken en samenwerken

Utrecht
265 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

14 september 2016
09:00 uur
Utrecht
Etuconsult
75 euro

Het thema van de vierde landelijke IKC is ‘Samen werken en sámenwerken’. De dag is bedoeld voor bestuurders en leidinggevenden.

Programma.

Onderzoeker Pieterjan van Delden vertelt over ketensamenwerking in de publieke sector. Wat bepaalt het succes van samenwerking op zowel bestuurlijk niveau als op de werkvloer? En hoe hou je dat vast op lange termijn? Sprekers zijn daarnaast de voorzitters van de PO-Raad, Brancheorganisatie Kinderopvang, SWN, respectievelijk VNG: Rinda den Besten, Felix Rottenberg, Marijke Vos en Jantien Kriens. Zij delen hun ambities en gaan met de zaal in gesprek. Tot slot wordt u bijgepraat over actuele ontwikkelingen en krijgt u antwoorden op vragen als: Worden kinderen beter van onze samenwerking en waar zien we dat aan? Hoe organiseer je samen een IKC? Wat moet je regelen?

U kiest, op de dag zelf, een onderwerp waarover u in een deelsessie meer te weten wilt komen: De gemeente als regiehouder (harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang én IKC-vorming) Community building Kunst en cultuur als motor van IKC ontwikkeling Samenwerken binnen eenteam om kwaliteit te verhogen Krimp als kans vanuit het perspectief van kinderopvang en onderwijs Huisvesting en inrichting, samen op weg Het schoolbestuur als initiatiefnemer.