Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Kind van Nature 2016, Gender in Groen

Burgers' Zoo, Arnhem
243 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Management

Details evenement

28 september 2016
09:00 uur
Burgers' Zoo, Arnhem
IVN
020 - 622 81 15
€ 160

De jaarlijkse conferentie Kind van Nature, natuur in kinderopvang en onderwijs, wordt in 2016 voor de achtste keer georganiseerd.

Het thema dit jaar is 'Gender in Groen; j/m verschillen bij natuurbeleving en -educatie', waarbij we stilstaan bij gendergerelateerde aspecten van groen in kinderopvang en onderwijs. Welke verschillen zijn er in natuurbeleving tussen meisjes en jongens? Kunnen we hier rekening mee houden als het gaat om het aanbieden van activiteiten en lessen?

Programma

Na de opening door dagvoorzitter Marc Veekamp (IVN) neemt Mark Mieras (wetenschapsjournalist) ons mee in het kinderbrein. Bij zijn wetenschappelijke ontdekkingen stuit hij op interessante verschillen tussen meisjes en jongens. Na de koffiepauze kunt u in een Salon met Mark Mieras in gesprek. Of u kiest voor één van de workshops. Verdiep u bijvoorbeeld in 21st century skills, techniekonderwijs of risicovol spelen. Laat u inspireren over een groene buitenruimte of kies een praktische workshop rond natuurbeleving of fotografie.

De middag start met rondleidingen door Burgers’ Zoo. Met een gids ontdekt u een stukje van de bijzondere locatie. Daarna volgt een tweede workshop naar keuze. Rond half 5 is er een borrel en gelegenheid tot napraten. Tot 19.00 uur heeft u bovendien de tijd om op eigen gelegenheid door Bush, Savanne, Ocean of Desert te zwerven!

Kosten

- €160,- per persoon (incl. koffie/thee, lunch en borrel). Dit is inclusief bezoek aan Burgers’ Zoo tot 19.00 uur. Early Bird Tot 1 juli 2016 geldt een vroegboekkorting. Zogenaamde Early Birds betalen tot 1 juli 2016 € 110,- in plaats € 160,- per persoon.