Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Seminar Taalstimulering en Taalniveau 3F in de kinderopvang, voorschool en onderbouw

Utrecht
327 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal

Details evenement

22 maart 2016
10:00 uur
Utrecht
Childcare International (CCI)
0302710558
147,50

Taalachterstand leidt tot sociale uitsluiting! Hoe bestrijden we deze achterstand?

Taalstimulering, taalprogramma’s, taaltoets, en opleiding Taal 3F: wat zijn de lusten en de lasten? Bij jonge kinderen is de taalontwikkeling in volle gang. Niet alle kinderen worden thuis voldoende in taal gestimuleerd, daarom is het taalaanbod in de kinderopvang of (voor)school voor hen extra belangrijk. Kinderen leren taal van elkaar, maar vooral ook van de volwassenen waarmee zij omgaan. Hoe kunnen kinderen op een speelse manier de taal leren?

Pedagogisch medewerkers en leerkrachten zijn een rolmodel voor kinderen en moeten in staat zijn een rijke taal aan te bieden aan kinderen; daarnaast is ook voor de communicatie met ouders en collega’s een goede taalvaardigheid van belang. Taal is een continue factor in het werk van pedagogisch medewerkers.

Sinds 2014 worden pedagogisch medewerkers getoetst en bijgeschoold tot taalniveau F3. Welke opleidingsprogramma’s en – aanpak hebben hierbij succes?

In dit seminar tonen we de stand van zaken in de wetenschap rond taalontwikkeling bij jonge kinderen en enkele good practices over speelse taalstimulering uit Hamburg voor kinderen van 1 tot 6 jaar. Een taalprogramma-op-maat voor pedagogisch medewerkers in Rotterdam staat op het programma.

Voor meer informatie en het volledige programma zie het attachment hieronder.