Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Leergang 'Samenwerken aan een kindcentrum'

t/m 18-05-2016 - Eindhoven
292 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

09 maart - 18 mei 2016
12:30 uur
Eindhoven
Ruimte-OK
745,00 euro

Een praktische leergang op vier woensdagmiddagen met inspirerende gastsprekers en ervaringsdeskundigen. De leergang is ontwikkeld door het project 'Andere Tijden in onderwijs en opvang' en is al viermaal eerder uitgevoerd. Aan deze leerlang kunnen schooldirecteuren en kinderopvangmanagers die gezamenlijk aan een eigen kindcentrum 0-12 willen werken deelnemen. Wat is een kindcentrum? Wat betekent dit voor organisatie en personeel? Hoe ziet een plan van aanpak voor uw kindcentrum eruit?

OPZET VAN DE LEERGANG
Op elke bijeenkomst staat één thema centraal:
1. Kindcentrum: Pedagogische visie en doorlopende leerlijn
2. Kindcentrum: Van idee naar werkelijkheid: organisatie en werkvloer
3. Kindcentrum: Slim personeelsbeleid en teamontwikkeling
4. Kindcentrum: Exploitatie, beheer en juridische mogelijkheden

Tijdens de bijeenkomsten is er volop ruimte uw eigen praktijk in te brengen en ervaringen en materialen uit te wisselen. Deelnemers krijgen op de eerste bijeenkomst een reader met achtergrondinformatie per thema en elke bijeenkomst wordt afgesloten met een opdracht. Op verzoek is tussentijds telefonische consultatie mogelijk.

Data: 9 maart 2016, 30 maart 2016, 20 april 2016 en 18 mei 2016
Deelnemers: duo’s van schoolleiders primair onderwijs en (locatie)managers kinderopvang (maximaal 13 koppels)