Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Cursus Breinsleutels - Het jonge kind

t/m 24-05-2016 - Rotterdam
391 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal

Details evenement

08 maart - 24 mei 2016
09:30 uur
Rotterdam
CED-Groep
r.kroon@cedgroep.nl
010 - 407 15 99
€ 575
Voor wie is de cursus bedoeld?
Leerkrachten onderbouw po en pedagogisch medewerkers kinderopvang.

Waar gaat de cursus over?
Deze cursus (8 maart, 5 april en 24 mei 2016)  is gebaseerd op het doe-, werk- en leerboek Breinsleutels - Het jonge kind voor pedagogisch medewerkers en onderbouwleerkrachten (groep 1 en 2). In het boek krijgt u antwoord op vragen als: Waarom leren kinderen beter als je ze direct vertelt wat ze goed hebben gedaan? Waarom ondersteun je het leerproces bij jonge kinderen door het stellen van vragen? Waarom is het zo belangrijk om informatie vaak te herhalen?
De auteurs leggen aan de hand van kennis over het brein en leren uit wat er gebeurt in de bovenkamer van jonge kinderen als je informatie vaak herhaalt, als je meteen gerichte feedback geeft en als je vragen stelt. Het is een boek met korte teksten en veel doe-dingen voor uzelf: vragen, opdrachten en uitwerkingen.

Cursusinhoud:
In de cursus komt zowel de theorie als de praktijk aan bod:
-brein en leren
-functies die ons gedrag beïnvloeden
-breinsleutels
-belang van spel
-toepassen Breinsleutels in de praktijk

Wat u verder nog moet weten…
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij gedurende de cursus eenmaal video-opnamen maken van lessen/activiteiten waarin zij gebruik maken van Breinsleutels. Het is van belang dat er gebruik gemaakt wordt van toestemmingverklaringen van ouders. Voorbeelden hiervan kunt u bij de cursusleiding vragen.
U kunt de training Breinsleutels - Het jonge kind ook inkopen als aanbod op maat bij u op school, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. De video-opdracht kan dan vervangen worden door groepsbezoeken die tussen bijeenkomst 2 en 3 plaatsvinden, waarbij de deelnemers adviezen krijgen over de toepassing van Breinsleutels het jonge kind in de praktijk.

SBU: 13 studiebelastingsuren