Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Basiscursus Omgaan met opvallend gedrag van jonge kinderen

t/m 15-04-2016 - CED-Groep, Rotterdam
458 Kinderdagverblijf, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang

Details evenement

11 maart - 15 april 2016
09:30 uur
CED-Groep, Rotterdam
CED-Groep
e.sweers@cedgroep.nl
010 - 407 15 99
€ 425,-

Waar gaat de cursus over?
Gedrag valt op, wanneer het niet (meer) past bij de ontwikkelingsfase van een kind. Is dat het geval, probeer er dan achter te komen hoe het komt dat hij of zij zich op een bepaalde manier gedraagt. Kijk niet alleen naar zijn gedrag, maar ook naar de situatie om hem heen. Want alles wat om een kind heen gebeurt, kan invloed hebben op zijn gedrag. Door de signalen van het kind te herkennen kunt u aansluiten bij de behoeften van het kind. Hierdoor kunt u er voor zorgen dat het kind zich prettig gaat voelen en tot ontwikkeling komt.

Cursusinhoud
Deze basiscursus (11 maart, 1 april, 15 april 2016) is gebaseerd op het boek Trapsgewijs. Het boek beschrijft verschillende soorten opvallend gedrag, namelijk: druk, opstandig en teruggetrokken gedrag. Dit boek is voor pedagogisch medewerkers die werken met kinderen tot 4 jaar. Tijdens d
e cursus krijgt u achtergrondinformatie over opvallend gedrag bij jonge kinderen.
Vervolgens leert u…
- gericht werken aan ontwikkeling en gedrag
- signalen herkennen in gedrag van kinderen en aanknopingspunten zien voor de begeleiding van kinderen

Daarnaast krijgt u inzicht in uw eigen rol en het belang daarvan als pedagogisch medewerker.


11 maart, 1 april, 15 april 2016