Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Cursus Pietere peuters

t/m 29-03-2016 - CED-Groep, Rotterdam
242 Kinderdagverblijf, Peuterspeelzaal

Details evenement

09 februari - 29 maart 2016
13:30 uur
CED-Groep, Rotterdam
CED-Groep
010 - 407 15 99
€ 345,-

We hebben er allemaal minstens één of twee in de groep: een peuter waarvan je denkt: wat een slimme opmerkingen, wat een rijk spel! Of: hij is zo snel uitgespeeld, heb ik nog voldoende uitdaging voor dit kind? Deze kinderen hoeven niet speciaal hoogbegaafd te zijn, maar hebben duidelijk een ontwikkelingsvoorsprong op tenminste één of meerdere ontwikkelingsgebieden. We noemen ze pienter, slim of meerbegaafd. Het lijkt of we steeds meer van deze kinderen zien. Ook in groepen waar veel 'achterstand' lijkt te zijn, blijkt ontwikkelingsvoorsprong verrassend veel voor te komen.  Hoog tijd voor een goede oriëntatie op peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Cursusinhoud
Tijdens de cursus (9 februari en 29 maart 2016) komen verschillende aspecten aan bod:

- verschil hoogbegaafdheid en ontwikkelingsvoorsprong
- samenhang intelligentie en begaafdheid
- welke ontwikkelingsgebieden?
- signalering
- wat kunt u doen om het er uit te halen?
- wat gebeurt er als een kind onvoldoende ontwikkelingsvoeding krijgt?
- achterstand en ontwikkelingsvoorsprong
- kan je kinderen slim/intelligent maken?
- hoe brengt u verdieping in uw aanbod?
- de rol van creativiteit in denken en doen
- kunnen kinderen uit een basisgroep in een groepje pientere kinderen?

Deze cursus geeft kennis en inzicht in de vele aspecten van de ontwikkelingsvoorsprong. Voorbeelden worden geïllustreerd door interessant filmmateriaal. Veel leuke opdrachten om uit te proberen. Een link naar het groepsplan helpt om de uitvoering concreet te maken.