Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

CCI film/seminar. Pina kan het! Over de meerwaarde van kinderopvang

Hotel Mitland, Ariënslaan 13573 PT Utrecht
351 Kinderdagverblijf, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Management

Details evenement

03 november 2016
13:30 uur
Hotel Mitland, Ariënslaan 13573 PT Utrecht
Childcare International
€ 95 incl. BTW en drankje achterafDe film Pina kan het! (Pina schaukelt) laat vanuit het perspectief van het kind zien hoe jonge kinderen dagelijks in de kinderopvang leren en ontwikkelen. De film laat ook de rol van de professionals goed zien. Pina ontwikkelt zich van een baby van zes maanden tot een meisje van twee jaar dat schaterend laat zien hoe hard zij kan schommelen: de vreugde, het verdriet, het geluk en het snelle leren van jonge kinderen komt allemaal voorbij.
Naast een paar korte opmerkingen van medewerkers en ouders, ziet u de intensieve waarnemingen van de kinderen en u volgt hun ontwikkelingsproces. Ook ziet u de houding van de pedagogisch medewerkers: hoe zij de kinderen begeleiden, altijd toegewijd en met aandacht, waarmee zij een stabiel vertrouwen met de kinderen op bouwen.
De film was bij vertoning in Berlijn een groot succes: zowel pedagogisch medewerkers als leidinggevenden en pedagogen waren lovend over de waarde van de film voor de praktijk.
Na de film is er gelegenheid van gedachten te wisselen over de waarde en het mogelijk gebruik van de film in de kinderopvang in Nederland, bijvoorbeeld in teams en op ouderavonden. Ook voor opleidingen is de film interessant.
Heide Breitel, de maker van de film, en Gerda Wunschel, directeur van INA Kindergarden in Berlijn waar de film is opgenomen, zullen op 3 november ook aanwezig zijn.

Dit filmseminar staat in het teken van het afscheid van Anja Hol als bestuurder van Kinderopvang Humanitas en als oprichter van ChildCare International. Zij heeft zich ruim 40 jaar ingezet om de ontwikkeling van kinderen in de kinderopvang een belangrijke plaats te geven.


Programma
13.00 Inloop en koffie
13.30 Welkom en korte introductie van de film door Anke van Keulen, CCI
13.45 Filmvertoning: Pina kan het! - Pina Schaukelt
De film is Duitstalig en wordt Nederlands ondertiteld
14.45 Pauze
15.45 Gelegenheid tot vragen stellen aan de maakster Heide Breitel
Reflectie onder leiding van Serv Vinders, bestuurslid CCI:
- Hoe is de film te gebruiken voor medewerkers en ouders?
- Wat kan de sector kinderopvang aan de film hebben?
17.00 Afsluiting en gelegenheid om Anja Hol gedag te zeggen.

Ga voor inschrijving naar www.childcareinternational.nl