Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

2e Wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang

Tilburg University, Tilburg
220 Management

Details evenement

01 november 2016
09:00 uur
Tilburg University, Tilburg
Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK)
€ 99,00

Het thema van dit congres is Leren door te reflecteren. De sector kinderopvang is van harte uitgenodigd om ‘in de spiegel te kijken’ en daardoor zelf aan kwaliteitsverbetering te werken. En die spiegel, die wordt aangereikt door onderzoekers. De dag zal bestaan uit een plenair ochtenddeel en een middagdeel met twee deelprogramma’s. Daardoor kunnen deelnemers meer eigen keuze maken uit voor hen relevante onderwerpen.

In het ochtenddeel, met dr. Pauline Slot als voorzitter, komen er drie internationale sprekers aan het woord. Zij spreken onder andere over het CARE project en over action learning als verbeterinstrument. In het middagdeel komen de onderwerpen Pedagogisch curriculum (‘kwaliteit van spelen’ en ‘de neurowetenschap over de jonge kind periode’) en zelfevaluatie pedagogische kwaliteit door ondernemers (‘lerende organisaties in de kinderopvang’ en ‘pedagogische klantbelofte van de onderneming’) aan bod.

Dit congres is geschikt voor hoger opgeleide ‘beslissers en beïnvloeders’ in de kinderopvang, die nieuwsgierig zijn naar toegepaste wetenschappelijke kennis over hun werk en zelf aan de slag willen met het waarborgen van de pedagogische kwaliteit. Naast de plenaire inleidingen is er met name in de middag ruimte voor interactie en is er gelegenheid tot netwerken. Het congres past in het BKK meerjarenprogramma ‘Kwaliteitsimpuls’ en heeft als doel de professionalisering in brede zin en meer specifiek de ontwikkeling van kwaliteitsinstrumenten te bevorderen. Zij streven naar een nuttige verbinding tussen weten en doen, waarmee ze op duurzame wijze werken aan de verdere professionalisering van de sector.