Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiereis kennismaking met de Franse kinderopvang

t/m 04-10-2016 - Lille
222 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

02 - 04 oktober 2016
16:00 uur
Lille
Childcare International
030 2710558
720 euro

Kennismaking met Franse kinderopvang, kleuterschool vanaf 2,5 jaar, flexibiliteit in de opvang, integratie van voorzieningen (de kindercampus)

Deze reis is een kennismaking met het Franse systeem van voorzieningen voor kinderen van 0 tot 6 jaar en de buitenschoolse opvang. Kenmerkend voor Frankrijk is dat kinderen vanaf het moment dat ze zindelijk zijn gratis naar de kleuterschool mogen gaan. De ondersteuning van gezinnen met jonge kinderen is een zeer belangrijk uitgangspunt in het aanbod van voorzieningen. Ouders kunnen daar zeer flexibel gebruik van maken. In achterstandswijken heeft de kinderopvang ook een duidelijke welzijnsfunctie als het om ondersteuning gaat. Kernbegrippen van deze reis zijn: ondersteuning van gezinnen, kleuterschool vanaf 2,5/3 jaar, flexibiliteit in de kinderopvang, ouderparticipatie, de rol van de kinderopvang in achterstandswijken, speciale voorzieningen voor gastouders, het fenomeen kindercampus. Voor meer informatie en inschrijving childcareinternational.nl/reizen/