Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Internationale Korczak Conferentie

t/m 16-10-2016 - Koos Vorrinkhuis, Lage Vuursche
287 Bso/Brede school, Stagiaires, Management

Details evenement

12 - 16 oktober 2016
Koos Vorrinkhuis, Lage Vuursche
Janusz Korczak Stichting Nederland
info@korczak.nl
020 644 70 18
€ 325 (leden JKS € 275) en studenten € 125 (4 dagen). Het is ook mogelijk in te schrijven voor 1 dag: 13 oktober 2016 € 75, studenten € 35
Van 12 t/m 16 oktober 2016 wordt in Lage Vuursche een internationale conferentie gehouden, waarbij de ideeën van Janusz Korczak centraal staan. Er zullen professionals en studenten uit diverse landen aan deelnemen: een unieke gelegenheid om in contact te komen met mensen uit de internationale (Korczak)wereld van opvoeding en onderwijs en ideeën te delen. 

Thema van de conferentie is: ‘Vertrouwen ….. als basis voor emotionele veiligheid’

Programma: inleidingen van o.m. prof. Micha de Winter (RU Utrecht), prof. Geert Jan Stams (UvA), prof. Roza Valeeva (Universiteit Kazan Rusland), Tanja Jadnanansing (lid van de Tweede Kamer),  dr. Bogdan Bashtovy (pedagoog Oekraïne), Arie de Bruin (voorzitter Korczak Stichting) en andere prominenten uit de wereld van onderwijs, opvoeding en zorg; voorts deelprogramma’s met workshops, presentaties, round tables, theater en muziek.

Bestemd voor: ouders, leraren, groepsleiders, pedagogen, studenten, pedagogische medewerkers in zorg en onderwijs, en verder voor ieder die interesse heeft in de wereld van kinderen.

Open Podium: Deelnemers worden uitgenodigd om tijdens een ‘open podium’ een korte presentatie te geven over een aan het thema verwant onderwerp: de eigen werksituatie, onderzoek, project, activiteit met kinderen, film, boek etc. Een unieke gelegenheid om niet alleen een eigen project onder de aandacht te brengen, maar ook kennis te nemen van vele activiteiten in diverse landen.

De voertaal is Engels.