Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Wetenschapscongres

Tilburg University, Tilburg
322 Management

Details evenement

17 september 2015
09:30 uur
Tilburg University, Tilburg
Stichting Bureau kwaliteit Kinderopvang
99 euro excl. BTW
Gaan we met de kinderopvang naar een ‘Evidence Based’ praktijk?
En wat zeggen de wetenschappers over bewezen goede praktijken?Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) organiseert op 17 september 2015 een congres voor ondernemers, managers en beleidsmakers in de kinderopvang, in de brede zin van het woord. Thema’s die deze dag aan bod komen zijn kwaliteitskaders en hun wetenschappelijke onderbouwing en Nederlandse ontwikkelingen. De heer Ruben Fukkink is adviseur en dagvoorzitter.

Het ochtenddeel (Engelstalig) gaat in op het European Quality Framework (EQF) met mevrouw Nora Milotay en mevrouw Arianna Lazzari spreekt over de Europese review van wetenschappelijke bewijzen van kwaliteit. De heer Michel Vandenbroeck vertelt over het project MeMoQ: Meten en Monitoren van de kwaliteit van de Vlaamse kinderopvang en het daarvoor ontwikkelde Pedagogisch raamwerk.

In het middagdeel zoomen we in op Nederlandse onderwerpen zoals de uitkomsten van de NCKO onderzoeken en de Nederlandse Kwaliteitsvisie die in november 2014 is uitgebracht door een onafhankelijke commissie. We sluiten het congres af met onderzoek en discussie over resultaten met betrekking tot babyopvang en reflectie van de pedagogisch medewerker.
Dit congres is geschikt voor hoger opgeleide ‘beslissers en beïnvloeders’ in de kinderopvang die nieuwsgierig zijn naar toegepaste wetenschappelijke kennis over hun werk. Omwille van de interactie- en netwerkmogelijkheden is het aantal deelnemers beperkt gehouden: per organisatie kunnen maximaal twee deelnemers zich aanmelden.

Het congres past in het BKK meerjarenprogramma ‘Kwaliteitsimpuls’ en heeft als doel de professionalisering in brede zin en meer specifiek de ontwikkeling van kwaliteitsinstrumenten te bevorderen. De toegangsprijs kan om die reden bijzonder laag gehouden worden, te weten € 99,00 excl. BTW per persoon.