Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang

Tilburg University, Tilburg
529 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Management

Details evenement

17 september 2015
09:00 uur
Tilburg University, Tilburg
Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) / Logacom BV
020 - 320 33 64
99,00
Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) organiseert op 17 september 2015 een congres voor ondernemers, managers en beleidsmakers in de kinderopvang, in de brede zijn van het woord. Thema’s die deze dag aan bod komen zijn kwaliteitskaders en hun wetenschappelijke onderbouwing en Nederlandse ontwikkelingen. De heer Ruben Fukkink is adviseur en dagvoorzitter. 
 
Het ochtenddeel (Engelstalig) gaat in op het European Quality Framework (EQF) met mevrouw Nora Milotay en mevrouw Arianna Lazzari over de Europese review van wetenschappelijke bewijzen van kwaliteit. De heer Michel Vandenbroeck vertelt over het Belgische kwaliteitsframework, het MeMoQ.

In het middagdeel zoomen we in op Nederlandse onderwerpen zoals de uitkomsten van de NCKO onderzoeken en de Nederlands Kwaliteitsvisie die in november 2014 is uitgebracht door een onafhankelijke commissie. We sluiten het congres af met onderzoek en discussie over resultaten met betrekking tot babyopvang, flexibiliteit versus stabiliteit en reflectie van de pedagogisch medewerker.