Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiereis

t/m 17-06-2015 - Kopenhagen
194 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

15 - 17 juni 2015
Kopenhagen
Childcare International
030-2710558
1035
Waarom is Denemarken interessant voor Nederlandse bezoekers? Allereerst heeft de kinderopvang een langere traditie en heeft zich daardoor gevarieerder kunnen ontwikkelen. Verder kent Denemarken de combinatie van school en bso maar kent Kopenhagen ook nog gescheiden voorzieningen (de afweging wordt daardoor interessant). Pedagogisch medewerkers zijn voor ongeveer 60 procent HBO-opgeleid. Wat betekent dat in de praktijk? En gastouderopvang wordt meer in relatie tot de centra aangeboden. Dat zijn slechts in het kort de interessante zaken. Denemarken is dit jaar bijzonder interessant omdat per september 2014 een grote hervorming van het basisonderwijs in relatie tot de BSO van kracht is geworden. De hervorming bestaat uit o.a. een verlenging van onderwijstijd en vrije tijd op school; een grotere verantwoordelijkheid van leerkrachten voor de werkzaamheden de hele dag en omgekeerd een grotere rol voor pedagogisch medewerkers in onderwijstijd. 

Tijdens de studiereis worden voorbeelden van dagopvang, buitenschoolse opvang en combinaties van onderwijs en BSO bezocht.
Vanzelfsprekend zal er ook tijd zijn ingeruimd om een aantal hoogtepunten van de stad te bezoeken. 
Bezoek de website voor meer informatie over deze reis en voor inschrijving.