Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Bootcamp Interactievaardigheden

De ReeHorst, Ede
253 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Management

Details evenement

29 mei 2015
09:30 uur
De ReeHorst, Ede
Tijdschrift Kinderopvang, Reed Business
140 euro (bij inschrijving voor 6 april), daarna 155 euro
Na alle onrust en bezuinigingen ligt de focus op pedagogische kwaliteit. Minister Asscher zet hier ook zwaar op in met een subsidietraject. Steeds duidelijker wordt dat de pedagogische kwaliteit niet samenhangt met een (VVE-)programma maar met de vaardigheden en beroepshouding van de pedagogisch medewerker. De zes pedagogische interactievaardigheden zijn hiervan de basis.
Tijdens de Bootcamp Interactievaardigheden kun je kiezen voor het verdiepen van twee vaardigheden (door ’s morgens en ’s middags voor dezelfde vaardigheid te kiezen) of het opfrissen van vier vaardigheden (door vier verschillende sessies te volgen). Voor (locatie)managers en docenten is er een aangepast middagprogramma.

Tijdens het ochtendprogramma staat de theorie van de interactievaardigheden op het programma. Gerenommeerde sprekers/docenten vertellen over de inhoud en achtergrond van de vaardigheid en larderen dit met filmpjes en voorbeelden.
’s Middags ga je aan de slag in interactieve sessies waarbij ervaren docenten je laten oefenen aan de hand van casussen en filmpjes. Deze training volgen met je directe collega’s geeft verdieping van de pedagogische kwaliteit op de werkvloer. De middagsessies kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden en verschillen van inhoud tijdens de verschillende rondes.