Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Stimuleren van jonge kinderen, wat werkt nu echt?

BCN, Capelle aan den IJssel
197 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Management

Details evenement

11 maart 2015
12:15 uur
BCN, Capelle aan den IJssel
CED-Groep
a.derooij@cedgroep.nl
010-4071427
175
Waar gaat de conferentie over? 
Heel wat kinderen beginnen met een achterstand aan het basisonderwijs, waardoor hun schoolcarrière van het begin af aan niet optimaal verloopt. Vandaar dat veel beleidsmakers en wetenschappers ervoor pleiten om de ontwikkeling van jonge kinderen in de kinderopvang en de onderbouw van het primair onderwijs planmatig te stimuleren. Zo profiteren deze kinderen daadwerkelijk van het onderwijs dat zij ontvangen en kunnen zij vervolgens goed participeren in de maatschappij. Wat maakt dat vroegkinderlijke stimulering werkt en hoe kan opbrengstgericht spelen, werken en leren hieraan bijdragen? Antwoord op deze vragen krijgt u tijdens de Conferentie Stimuleren van jonge kinderen.

Op deze middag is er een presentatie door keynote speaker Betsy van de Grift over de vroegkinderlijke ontwikkeling.
Vervolgens neemt u deel aan diverse deelsessies, onder andere over het toezichtskader, de zin en onzin van opbrengstgericht werken, de werking van het brein bij jonge kinderen en lerende organisaties.

Voor wie is de conferentie bedoeld?
Voor directies, intern begeleiders, locatiemanagers en (bouw)coördinatoren van kinderopvang en de onderbouw van het primair onderwijs