Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

De lezer van nu. Over aan- en afhakers

Muziekcentrum TivoliVredenburg, Utrecht
175 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Stagiaires, Management

Details evenement

25 maart 2015
09:30 uur
Muziekcentrum TivoliVredenburg, Utrecht
Stichting Lezen
020 623 05 66
€ 135,-, collega van dezelfde organisatie betaalt € 100,-, studenten € 35,-
Inspirerend en informatief congres over de laatste trends en ontwikkelingen in het denken over lezen en leesbevordering.

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Stichting Lezen De doorgaande leeslijn 0 – 18 jaar introduceerde, hét antwoord op de vraag hoe je een kind vanaf het allereerste begin zo kunt stimuleren dat het een lezer wordt. De doorgaande leeslijn is nog altijd een goede leidraad, maar natuurlijk is er ook veel veranderd. Soms in gunstige zin. Zo zijn mensen meer overtuigd geraakt van de waarde van lezen. Daar staat tegenover dat games, smartphones, tablets en sociale media een aantrekkelijk alternatief vormen  voor jongeren. Ook al bieden die nieuwe media nieuwe mogelijkheden om te lezen en verhalen te vertellen. Lezen Centraal nodigt u uit om kennis te maken met de lezer van nu. Wie zijn de mogelijke aanhakers en wie de afhakers?

Programma
In het ochtendprogramma van Lezen Centraal  onder meer twee inspirerende keynote sprekers: schrijver en filosoof Coen Simons en emeritus hoogleraar Nederlandse Letterkunde Johan van Iseghem. Het middagprogramma biedt zoals altijd een aantal op de praktijk gerichte deelsessies, waarin u niet alleen uit eerste hand kennis kunt nemen van initiatieven, projecten en achtergronden, maar ook nadrukkelijk wordt uitgenodigd te reageren en uw eigen vragen en ervaringen in te brengen. Dagvoorzitter is journalist Bas Maliepaard.

Voor wie
Lezen Centraal is bedoeld voor leraren (po t/m hbo), medewerkers in de kinderopvang, beleidsmakers, bibliotheekmedewerkers, onderzoekers en andere geïnteresseerden in leesbevordering.

Kosten
Deelname aan Lezen Centraal kost € 135,-, een tweede collega van dezelfde organisatie betaalt € 100,-. (beide deelnemers dienen zich apart in te schrijven).
Studenten betalen € 35,- (nummer collegekaart vermelden).
Inclusief koffie, thee, lunch en informatiepakket.