Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Netwerk ‘doorgaande lijn voor het jonge kind’

Utrecht
345 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Management

Details evenement

12 februari 2015
10:30 uur
Utrecht
Landelijk Steunpunt Brede Scholen
Geen

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseert ook dit schooljaar weer een netwerk over het aanbod aan jonge kinderen. Daarbij gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat zijn de juiste interventies bij jonge kinderen? Hoe zorgen we voor een goede pedagogische en didactische basis? Hoe werken opvang en onderwijs samen om deze gezamenlijke basis te bespreken en te organiseren? En wat is er nodig om de kwaliteit in aanbod en organisatie voor het jonge kind verder te verbeteren?

Werkt u in brede schoolverband op een school of bij een kinderopvang- of peuterorganisatie en loopt u al tijden met bovenstaande vragen rond? Schrijf u dan in voor het netwerk ‘doorgaande lijn voor het jonge kind.’

Wat leert u?
In een groep van 15-25 personen maken we per brede school/IKC een plan van aanpak voor de vormgeving van de doorgaande lijn. Hierin zijn het maken van een omgevingsanalyse, het ontwikkelen van een gezamenlijke visie, het stellen van heldere doelen, het uitwerken in concrete uitvoeringspraktijken en het evalueren opgenomen. U kunt nu deelnemen aan een serie van drie bijeenkomsten. Het Landelijk Steunpunt levert instrumenten aan en brengt haar landelijke ervaring in. Er wordt ook een actieve bijdrage verwacht van de deelnemers, zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor.

Serie
Het netwerk ‘doorgaande lijn voor het jonge kind’ is onderdeel van een serie netwerken van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen. Onderwerpen van andere netwerken zijn ‘meedoen is de kunst’ en ‘effectieve aanpak.’ Het Landelijk Steunpunt heeft veel ervaring met het organiseren van netwerken over relevante thema’s. Bekijk dit filmpje voor een indruk van de netwerken of lees hier reacties van deelnemers aan de netwerken vorig jaar.

Voor wie?
Dit netwerk is bedoeld voor medewerkers die met jonge kinderen werken binnen de brede school. Het is de bedoeling dat u zich als koppel inschrijft: Als u op een brede school in het onderwijs werkt, komt u met een medewerker uit de kinderopvang, en andersom.

Datum en locatie
15 januari 2015
12 februari 2015
26 maart 2015

van 10.30 tot 14.30 uur.

De eerste bijeenkomst vindt plaats in Utrecht. Let op: De drie bijeenkomsten vormen één geheel. Deelname aan alle drie de bijeenkomsten is zeer gewenst.

Aanmelden
Aanmelden kan via een e-mail aan margotderuiter@bredeschool.nl o.v.v. voorkeursregio, naam, functie, organisatie en e-mailadres, naam partner, functie, organisatie en e-mailadres.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten.