Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Week tegen Kindermishandeling

t/m 21-11-2015 - diverse locaties in het land
391 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Stagiaires, Management

Details evenement

16 - 21 november 2015
09:00 uur
diverse locaties in het land
Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert van 16 t/m 21 november 2015 de Week tegen Kindermishandeling. In deze week worden activiteiten georganiseerd die binnen dit thema vallen.

Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één persoon aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed. Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben mensen in hun omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld. In de Week tegen Kindermishandeling doet de Taskforce daarom een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. 
 
Naast organisaties die tijdens de Week door het gehele land activiteiten organiseren, gaat er nog veel meer gebeuren om iedereen erop te wijzen dat één persoon die in actie komt al genoeg is om het leven van een mishandeld kind te redden.

Meer weten over de Week tegen Kindermishandeling? Kijk dan op www.weektegenkindermishandeling.nl

Over de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik
Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik ingesteld om de aanpak van kindermishandeling een stevige zet in de goede richting te geven. De Taskforce startte in september 2012 en gaat door tot en met 2016. Meer weten over de Taskforce: www.taskforcekinderenveilig.nl