Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiereis Pistoia

t/m 04-11-2015 - Kinderopvang en onderwijs Pistoia, Pistoia, Italië
532 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

01 - 04 november 2015
Kinderopvang en onderwijs Pistoia, Pistoia, Italië
Childcare International
1150 euro
We kennen allemaal de bijzondere geschiedenis van de kindercentra in Reggio Emilia. Deze aanpak heeft een grote invloed gehad op professionals in vele landen. Ook in Pistoia zijn ze geïnspireerd geraakt door het gedachtegoed van Reggio. Ze hebben deze manier van werken vanaf de jaren ‘70 geïntegreerd en vertaald naar hun eigen omgeving. Educatie, ontwikkeling, cultuur en de sociale omgeving zijn de sleutelbegrippen in hun werkwijze. In Pistoia vindt men prachtige kindercentra met grote zorg voor de ruimte. Pistoia is ondertussen uitgegroeid tot een bekende bestemming voor een beperkt aantal studiereizen voor professionals werkend in de kinderopvang. Alle deelnemers van de CCI-reizen waren zeer onder de indruk van deze kinderopvang en voorschoolse educatie.

Programma op hoofdlijnen:

✦ Een inleiding door de directeur van de gemeentelijke dienst over organisatie, uitgangspunten en pedagogiek van de kinderopvang en voorschoolse educatie.
✦ We bezoeken onder andere een KDV 0-3 jaar (asilo nido), een voorschool 3-6 jaar (scoala dell’ infanzia), een inloopcentrum voor ouders en jonge kinderen en een atelier voor voorscholen.
✦ In elk centrum is ruimschoots de tijd om de werkwijze aan den lijve te ondervinden en vragen te stellen aan medewerkers. Een rondwandeling door het middeleeuwse stadje Pistoia.
✦ Bezoek aan Florence, waaronder een rondleiding door het Uffici museum en de stad door een fantastische gids.