Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiereis Stockholm

t/m 16-10-2015 - Kinderopvang en onderwijs Stockholm, Stockholm, Zweden
543 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

15 - 16 oktober 2015
10:00 uur
Kinderopvang en onderwijs Stockholm, Stockholm, Zweden
ChildCare International
850 euro
CCI heeft inmiddels 10 studiereizen naar Stockholm georganiseerd. We laten u in deze compacte reis van 2 dagen de hoogtepunten zien van deze reizen. Zweden heeft een lange traditie op het gebied van kinderopvang. Onderwijs en BSO werken al meer dan 20 jaar samen. Daar kunnen we veel van leren.
Daarnaast is Stockholm een beeldschone stad die zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Programma

✦ Kulturama school
Deze school heeft als profiel cultuur en creativiteit. De school bestaat uit een basisschool voor kinderen van 10 tot 16 jaar en een gymnasium voor kinderen van 16-19 jaar. Op de basisschool krijgen de kinderen naast het gewone lesprogramma vijf uur per week lessen in muziek, zang, dansen, schilderen en film.
De school behaalt zeer goede resultaten. Ze staat op de 16e plaats in de nationale rangordelijst. Buiten schooltijd fungeert het gebouw ook als cursusinstituut voor cultuur en creativiteit voor de omliggende wijken en de stad Stockholm.

✦ Maria Fritidsklubb
Dit is BSO voor kinderen van 9 tot 12 jaar, gevestigd in een oud schoolgebouw. Er komen dagelijks zo’n 300 kinderen van de basisschool die in hetzelfde gebouw is gehuisvest. Het bijzondere van deze BSO is dat ze in staat is de oudere kinderen te behouden voor de BSO. Dat lukt ze door de kinderen veel vrijheid te geven. De kinderen kunnen onder leiding van professionals bezig zijn met muziek, sport, creativiteit naast gewoon spelen of niets doen.

✦ Vasa school
De BSO is geïntegreerd in de school. In de preschool klas en klas 1 en 2 van het basisonderwijs vormen de leraar, de vrijetijdspedagoog en de onderwijsassistent samen een team die de kinderen van een klas van ’s ochtends acht uur tot ’s avonds zes uur begeleiden. Dit doen ze in de meerdere ruimten die een klas ter beschikking staan. Bijna alle kinderen in de leeftijd maken ook gebruik van de BSO

✦ KDV Stella Nova
Stella Nova is een internationaal vermaard KDV gelegen in een arme migrantenwijk dat veel bezoekers uit het buitenland krijgt vanwege hun vertaling van de Reggio Pedagogiek in Zweden. Daarnaast is het inspirerend om te zien hoe ze kinderen uit achterstandssituaties begeleiden en stimuleren.

Daarnaast bezoeken we middeleeuwse stadshart van Stockholm (Gamlastan) en de wereld vermaarde stadsbibliotheek van de architect Asplund (Werelderfgoed lijst)