Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiereis Toscane

t/m 05-11-2014 - Pistoia en Florence
301 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Management

Details evenement

02 - 05 november 2014
Pistoia en Florence
Childcare International
0302710558
1075 - 1150

Studiereis naar Pistoia in Toscane, Italië. 2 tot en met 5 november 2014

Unieke kennismaking met de bijzondere pedagogiek en werkwijze in de kinderopvang en voorschoolse educatie.

We kennen allemaal de bijzondere geschiedenis van de kindercentra in Reggio Emilia. Deze aanpak heeft een grote invloed gehad op professionals in vele landen. Ook in Pistoia zijn ze geïnspireerd geraakt door het gedachtegoed van Reggio. Ze hebben deze manier van werken vanaf de jaren ‘70 geïntegreerd en vertaald naar hun eigen omgeving. Educatie, ontwikkeling, cultuur en de sociale omgeving zijn de sleutelbegrippen in hun werkwijze. In Pistoia vindt men prachtige kindercentra met grote zorg voor de ruimte. Pistoia is ondertussen uitgegroeid tot een bekende bestemming voor een beperkt aantal studiereizen voor professionals werkend in de kinderopvang. Alle deelnemers van de CCI-reizen waren zeer onder de indruk van deze kinderopvang en voorschoolse educatie.
Daarnaast biedt deze reis ook een uitstap naar het culturele en historische Florence.

Zie voor meer informatie de bijlage.