Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Week van de Opvoeding

t/m 12-10-2014 - In het hele land, In het hele land
528 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Stagiaires, Management

Details evenement

06 - 12 oktober 2014
09:00 uur
In het hele land, In het hele land
Nederlands Jeugdinstituut
Gratis

Van 6 tot en met 12 oktober 2014 staat Nederland voor de vierde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Na drie edities, met iedere keer meer dan 1250 activiteiten voor ouders en kinderen, heeft de Week van de Opvoeding een vaste plek in ons land veroverd.

Bij het dagelijks opvoeden en opgroeien hebben vaders en moeders op verschillende manieren met (af)tellen te maken. Een eerste associatie bij tot tien tellen is ongetwijfeld je geduld bewaren. Want hoe lief, leuk, gezellig of grappig je zoon of dochter ook is, soms is je geduld op en tel je tot tien. (Af)tellen kom je ook tegen in de sport of bij spelletjes. In de klas, thuis, online of op straat. Ook wij tellen af naar de Week. En als het dan zover is? Ja, … dát houden we nog even geheim natuurlijk!

Met ‘Ik tel tot tien’ kun je alle kanten op. “’Ik tel tot tien’ geeft direct gespreksstof”, aldus Jacqueline van Rijn, projectleider vanuit het Nederlands Jeugdinstituut. “Je denkt snel aan een eigen opvoedsituatie waarbij je tot tien hebt geteld. Maar je kunt ook denken aan speelmomenten met je kind: ‘…wie niet weg is, is gezien!’ Of aan hoe druk je als ouder bent: het gevoel dat je soms tien dingen tegelijk aan het doen bent.” Jan Willem Roseboom, vanuit de Family Factory nauw betrokken: “De komende maanden laten we zien hoe veelzijdig het motto ‘Ik tel tot tien’ is. Met als grande finale de Week van de Opvoeding.

Organiseer een activiteit

Zoals altijd kunnen ouders, beroepsopvoeders, vrijwilligers, kinderen en jongeren zelf activiteiten organiseren in de Week van de Opvoeding. Thuis of op school, op de kinderopvang, op de peuterspeelzaal, in het Centrum voor Jeugd en Gezin, in de bibliotheek, bij sport-, cultuur- of welzijnsverenigingen, in buurthuizen, speeltuinen, jeugdzorginstellingen, enzovoort. Laat je organisatietalent spreken en kom in actie! Onder “Ik tel tot tien” is van alles mogelijk, zo lang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding en de vragen die daarbij horen. Als je een activiteit organiseert, dan kun je deze vanaf het voorjaar van 2014 aanmelden op onze website. Houd hiervoor én voor andere informatie onze website www.weekvandeopvoeding.nl in de gaten.