Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

cursus Nederlands met Gebaren voor professionals

t/m 31-12-2013 - Dichtershof, Albert Verweijstraat 2, Venlo
532 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Stagiaires, Management

Details evenement

01 september - 31 december 2013
19:00 uur
Dichtershof, Albert Verweijstraat 2, Venlo
Kentalis
c.debie@kentalis.nl
077-3979910
425,- inclusief materiaalkosten en certificaat

Mijn cliënt heeft moeite met praten en taal. Ik begrijp vaak niet wat hij bedoeld. Zelf wil ik miscommunicatie voorkomen. Hoe kan ik de communicatie verbeteren?

Speciaal voor professionals start Kentalis in Venlo met de cursus Nederlands met Gebaren. Een unieke kans voor een beter contact met kinderen, slechthorenden of mensen met die moeite hebben met spraak en taal.

Wat leert u?

De hele cursus is gericht op de communicatie met kinderen en jongeren. Aan de hand van thema’s, zoals emoties, school,  eten en drinken, leert u allerlei gebaren uit het leven van alledag. U leert gebaren maken en gebruiken om het gesproken Nederlands te ondersteunen. Daarnaast is er ook aandacht voor andere zaken, zoals mimiek en lichaamshouding, hoe trek je aandacht en hoe maak je oogcontact.

Een beter contact

Het inzetten van gebaren heeft toegevoegde waarde. “Kinderen begrijpen het beter als je iets vertelt en daarbij gebaren maakt”, ervaart een pedagogisch medewerkster die de cursus gevolgd heeft. Ook een huisarts is positief over het gebruiken van gebaren. “Ik vond het vervelend dat ik niet direct kon praten met een patiënt. Door met ondersteunende gebaren te vragen hoe het met haar gaat, waar ze pijn heeft en wat we gaan doen, is ons contact heel anders geworden.” 

Voor wie is de cursus Nederlands met Gebaren?

De cursus Nederlands met Gebaren is geschikt voor mensen die beroepsmatig te maken hebben met mensen die moeite hebben met praten of taal. Zoals leerkrachten en ambulant begeleiders  binnen het (speciaal) onderwijs, medewerkers binnen de gehandicaptenzorg, of jeugdgezondheidszorg. Ook medewerkers van openbare instellingen zijn van harte welkom.

Algemene informatie cursus

De cursus bestaat uit tien lessen van 2,5 uur. U leert ongeveer 700 gebaren die u in het dagelijkse leven kunt gebruiken. Ook leert u het handalfabet, zodat u woorden of namen kunt spellen.

Inschrijving:

Inschrijving is mogelijk tot 01 augustus 2013. De cursus start bij een minimum aantal inschrijvingen van 6 cursisten.

Praktisch:

De cursus vindt plaats in Dichtershof, Venlo-Blerick op de dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Contactpersoon:

Cindy Debie (docent NmG)