Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Kind van Nature 2013

Kasteel Groeneveld, Baarn
379 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Management

Details evenement

20 september 2013
09:00 uur
Kasteel Groeneveld, Baarn
Veldwerk Nederland
€180, aanmelden voor 1 juli € 150

Wat heeft vijf jaar aandacht voor natuur in de kinderopvang opgeleverd? Marc Veekamp
(Veldwerk Nederland) maakt de balans op. Het bepalen van het evenwicht tussen uitdaging en veiligheid blijkt na al die jaren nog steeds een lastig karwei. Het is één van de onderwerpen waar Monique Dongelmans (Kinderopvang Mundo) in haar plenaire inleiding aandacht aan zal besteden.

Daarnaast presenteren we het keurmerk Groen Gescoord!, waarmee de kinderopvang zich verder kan profileren met het thema natuurbeleving. Na de koffiepauze kunt u in een Salon met Monique Dongelmans in gesprek. Of u kiest voor één van de zes workshops. Verdiep u in speelwater, wissel van gedachten over dilemma’s van het natuurspelen, ga praktisch aan de slag met stokken en messen. Of zoom in op de mogelijkheden van Groen Gescoord!, keurmerk voor natuurlijke kinderopvang.

In de middag kunt u een tweede workshop volgen. Of u volgt één van de flitspresentaties op de natuurmarkt. Net als voorgaande jaren is er een verwarmende belevingsactiviteit, passend bij het thema van de dag. Na de plenaire afronding is er aan het eind van de middag een borrel en gelegenheid tot napraten. Deelname aan de conferentie is beperkt, Early Birds boeken met korting.

Nieuw: Er is ook een Directeur van Nature!