Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

NME-congres

Zuiderpark, Den Haag
296 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Management

Details evenement

12 december 2013
09:30 uur
Zuiderpark, Den Haag
Natuur en Milieu
€ 97,50

In samenwerking met de Gemeente Den Haag en in combinatie met de IVN Wisselwerkdag vindt op 12 december a.s. het Congres NME, dat doe je samen plaats.

Contact met de natuur kan leerzaam, gezond en gewoon leuk zijn. NME (Natuur- en Milieu-Educatie) is een breed begrip geworden en kan hierdoor vele doelen hebben. Bijvoorbeeld de sociale cohesie bevorderen, gezond (eet-) gedrag stimuleren of oplossingen aandragen voor maatschappelijke vraagstukken.

Juist al die verschillende raakvlakken lenen zich voor projecten/situaties/onderwerpen waarbij NME een middel is en niet het enige doel. Vernieuwende en succesvolle NME-initiatieven komen vanuit de brede samenleving maar ook uit het bedrijfsleven.

Omdat NME in tijden van bezuiniging en een economische crisis luxe lijken te worden, is er tijdens dit congres veel aandacht voor de bedrijfsmatige kant van NME.

Doelgroep van het Congres NME, dat doe je samen zijn gemeentelijke en provinciale overheden, onderwijs, welzijn en mensen die werkzaam zijn in het NME veld.

NME-initiatieven op het snijvlak van burger en bedrijf.