Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Voor de metselaars

Voor de metselaars
Foto: ANP XTRA

Hebben de oudere kinderen wel zin in een uitdaging? Ga dan eens samen metselen. Laat eerst een metselpatroon zien met blokken en ga dan echt een muurtje bouwen met lijm en doosjes. Het kan met lege lucifersdoosjes, maar je kunt het ook groots aanpakken met schoenendozen of lege melkpakken. Lijm met elkaar een mooie muur in elkaar. Een gaatje hier en daar in het metselpatroon is geen probleem.
Een leuke variant: metselen met verf. Geef de kinderen een vel papier, een lucifersdoosje en een bakje met een bodempje waterverf. Door het lucifersdoosje in de verf te dopen en vervolgens op het papier te drukken, ontstaat een mooi 'baksteentje'. Vele baksteentjes maken een muur en misschien wel een heel gebouw.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.