Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Beweegspel: mensenbruggetjes en mensenverkeer

Beweegspel: mensenbruggetjes en mensenverkeer
Foto: ANP

Tijd voor beweging. Verdeel de kinderen in twee groepen. Eén groep vormt bruggen, de andere groep auto's of fietsen. De kinderen die auto of fiets spelen, krijgen een stuurtje in hun handen. Je kunt hiervoor van alles gebruiken. Een plastic ring, een stuur van karton. Zet een dansbaar muziekje op en huppel met zijn allen door de ruimte. Zodra je de muziek stopt en roept 'We komen bij een brug', vormt elk kind dat geen stuur in handen heeft een brug. Dat heb je van tevoren geoefend. Het kind mag voorover op zijn handen en knieën zitten, zodat de autootjes onder zijn buik door kunnen kruipen. Wie het lukt, mag ook een hoge brug vormen, door voorover op handen en voeten te staan en de rug zo bol mogelijk te maken. Als alle autootjes onder een brug door zijn gegaan, gaat de muziek weer verder. Na een tijdje wisselen auto's en bruggen elkaar af.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.