Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Gijzeling in Keuls kinderdagverblijf

De directeur van een kinderdagverblijf in Keulen werd vrijdag de hele dag gegijzeld. De gijzeling begon 's ochtends. Er waren toen zeventien kinderen in het pand. Zij konden veilig wegkomen toen pm'ers vermoedden dat er iets mis was en met de kinderen konden vluchten. Om 19.00 uur werd de gijzelnemer door de massaal uitgerukte politie overmeesterd.
Gijzeling in Keuls kinderdagverblijf
Foto: ANP Photo, Evert-Jan Daniels

Omdat het Paasvakantie is in Duitsland, waren er minder kinderen in het gebouw dan anders. Wie de gijzelnemer is en wat zijn band is met de directeur of met het kinderdagverblijf is nog niet bekend. Tijdens de gijzeling vroeg de gijzelnemer om losgeld en een vluchtauto.

Aanleiding onbekend
De politie probeerde de man op andere gedachten te brengen door met hem te onderhandelen. Toen dat niets opleverde, besloot de politie om het kinderdagverblijf te bestormen. Ze kregen hierdoor de gijzelnemer te pakken. De gegijzelde directeur raakte hierbij gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Noodnummer
Normaal gesproken worden er op de locatie tientallen kinderen opgevangen tussen de twee en zes jaar oud. De gemeente Keulen riep meteen nadat het nieuws bekend werd een noodnummer in het leven waar ouders terecht konden voor vragen of psychologische ondersteuning.

Marianne Velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.