Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Waxinelichtjes

Waxinelichtjes
Foto: ANP Photo, Dennis Beek

Er zijn veel aardige manieren om waxinelichtjes om te toveren tot fraaie decemberlichtjes. Een bijzonder effect hebben de ‘lotus-waxinelichtjes’. Het is vrij eenvoudig. Neem tien lege waxinelichthouders. Dus die kleine, ronde aluminium bakjes. Zorg voor lijm, een deegrol en enkele oude cd’s. Vouw de lege waxinelichtjes vanaf twee kanten naar binnen toe. Zorg dat er twee punten ontstaan, een soort plantblaadje. Met de deegrol mogen de kinderen ze nu mooi plat rollen. Vervolgens buig je ze in een lichte
krul. Leg een cd-rom met de onbedrukte kant naar boven en lijm er vijf platgerolde waxinelichtjes op. Leg ze als lotusbladeren naast elkaar, zo ontstaat het hart van de bloem. Lijm dan een tweede laag bladeren op dit hart. Laat alles drogen en zet er een waxinelichtje op in het midden.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.