Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Twee collages

Twee collages
Foto: ANP Photo, Ge van der Werff

Duik in een stapel tijdschriften en laat de kinderen plaatjes uitknippen. Maak twee collages: één zwart-witte en één kleurrijke. Laat de kinderen zelf kiezen waar een plaatje bij past. Als er te weinig zwart-witte plaatjes beschikbaar zijn, voeg dan een krant toe. Geef de krant aan de wat oudere kinderen en laat hen na afl oop goed handen wassen, want kranteninkt zorgt voor erg  vieze handen. Het zoeken van de juiste plaatjes gaat een stuk makkelijker als de ondergrond van het collagepapier helpt. Zorg van tevoren dus voor een zwart-witte ondergrond en een kleurige ondergrond. Als er zowel een flinke stapel zwartwit beeld als een stapel kleurrijk materiaal is gevonden, dan is het plakken geblazen. Er ontstaan zo twee fraaie collages, die je naast  elkaar aan de muur kunt hangen.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.