Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Thema: Woestijnwereld

Thema: Woestijnwereld
Foto: ANP Photo, Ed Oudenaarden

Zomerser kan het thema niet zijn: Woestijnwereld. Maak van de binnenruimte en de buitenruimte één groot bedoeïenenkamp
in de woestijn.

 

• Zowel buiten als binnen kun je mooie bedoeïenententen maken. Hang lakens, oude gordijnen en andere grote lappen over het klimrek, de speeltoestellen, een paar stoelen of laat een paar handige ouders simpele houten constructies bouwen  waarover de doeken kunnen worden gehangen. Een paar kleden op de vloer en dan kun je met elkaar in kleermakerszit een kopje thee in de woestijn drinken!

• Bij bedoeïenen horen ook passende kleren. Aan het eind van deze themaweek is dé woestijndag, waarbij ook de ouders even langs mogen komen. Vraag de ouders van tevoren om de kinderen zo veel mogelijk in witte gewaden te laten komen. Het hoeft niet mooi te zijn, een oud stuk laken met een gat erin en een koordje om het middel is al voldoende. Maak van shawls kleurige tulbanden.
• Maak cactussen van papier-maché, keukenpapierrollen en wc-rolletjes. Ook tekeningen van zandduinen, piramides en oases zijn leuk, om de muren binnen mee te versieren.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.