Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Thema: Winter, we gaan naar buiten!

Thema: Winter, we gaan naar buiten!
Foto: ANP Photo, Valerie Kuypers

Buiten spelen is gezond. De frisse lucht, de beweging, kinderen hebben het hard nodig. Maar het miezert een beetje, de lucht is grauw, het is akelig koud en je hebt de neiging om lekker bij de verwarming te blijven plakken en gezellig binnenspelletjes te doen. Je vergist je. Buiten is het ook heerlijk. Mutsen op, wanten aan, de jasjes tot bovenaan dicht geritst, stevig schoeisel aan de voeten en naar buiten! Je zult ontdekken dat de kinderen genieten. Om buitenspel ook in de winter structureel te maken, enkele adviezen van de werkvloer:


• Reserveer een vast uur van de dag voor buitenspel, wat voor weer het ook is.


• Zorg voor een flinke partij regenjassen, mutsen en kaplaarzen, het hoeft allemaal niet precies te passen. Probeer hiervoor sponsoring bij een winkel te krijgen.


• Ga creatief om met de buitenruimte. Spannende elementen zijn: een wild stuk grond met bomen en struiken, een moes- of kruidentuintje (eventueel in bakken), een afdak om te schuilen als het hard regent, vogelhuisjes en andere diervoederplekjes
en spelmateriaal zoals blokken hout, planken, takken.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.