Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Thema: Kleurloos is tijdloos

Thema: Kleurloos is tijdloos
Foto: ANP Photo, Ge van der Werff

Zwart-wit. Een thema met eindeloze mogelijkheden. Volgens de lezers van deze rubriek Kids Actief! is dit thema een van de meest verrassende van de afgelopen jaren. Daarom pakken we dit ‘kleurloze’ thema nog één keer bij de kop met nieuwe, inspirerende ideeën. Begin natuurlijk met het ontkleuren van je kindercentrum.

 

• Vraag de ouders om de kinderen zo veel mogelijk in zwart-wit te kleden. Het luistert niet zo nauw, schoenen zullen zelden zwart-wit zijn, maar het is erg leuk als de shirts en broeken in elk geval ‘kleurloos’ zijn.


• Reserveer een middag voor schminken en geef alle kinderen een ‘phantom of the opera’ gezicht, waarbij de ene helft zwart en de andere helft van het gezicht wit wordt geschminkt.


• Verzamel zwart-witte posters en foto’s en decoreer daar de wanden mee.


• Als je een speciale themamiddag houdt waarbij ook ouders mogen komen kijken, verzamel dan een aantal (recycle) toiletrollen en laat een paar kinderen elkaar inrollen tot mummies.


• Tijdens de themamiddag kun je wat zwart-witte hapjes maken. Denk aan zwart-witte snoepjes, ijs, marshmallows en dropjes. Niet gezond, dus laat het niet meer dan een kleine snack zijn.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.