Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Schilderen met fruitige kleuren

Schilderen met fruitige kleuren
Foto: ANP Photo, Rick Nederstigt

Zet op de grote tafel een fruitmand neer. Of stal het fruit uit voor de kinderen. Welke kleuren hebben de vruchten? Druiven en aardbeien zijn  rood, appels groen, bananen geel en meloen is oranje. Bekijk met elkaar een doos viltstiften, kleurpotloden en potjes verf. Laat de kinderen zelf de kleuren sorteren. Dit selectieproces stimuleert hun vermogen om kleuren te onderscheiden. Doe ook een experimentje. Hoe maak je nu die mooie sinaasappelkleur, welke kleuren verf meng je dan? Probeer het uit op een schoteltje. Vervolgens mogen ze aan de slag met penseel, stift of potlood in fruitkleuren. De tekening mag alles zijn. Fruit, fantasie of abstract.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.