Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Roze of groen?

Roze of groen?
Foto: ANP Photo, Gerald van Daalen

Een test die leerzaam kan zijn voor pedagogisch medewerkers. Houden meisjes echt van roze? Kiezen jonge kinderen altijd felle kleuren? Er wordt wel gezegd dat tweejarigen eerst rood, later geel, dan blauw als favoriete kleur hebben. Check het zelf tijdens dit leuke, onwetenschappelijke onderzoekje. Maak eerst met de oudere kinderen (4 tot 8 jaar) kleurkaarten. Neem een A4 van stevig karton. Geef de kinderen tijdschriften en een schaar en laat hen knipsels zoeken van uitsluitend één kleur. Het ene kind neemt groen, het andere paars, het volgende grijs. Laat zo veel mogelijk kleuren aan bod komen. Vervolgens kunnen ze het karton beplakken met hun knipsels. Als de kleurkaarten droog zijn, kun je de test beginnen. Welke kleurkaart vinden tweejarige
jongens het leukst, en wat kiezen tweejarige meisjes? Ga vervolgens naar de driejarigen. Alle kinderen mogen mee kiezen. Noteer je resultaten. Zijn er overeenkomsten per leeftijdsgroep, of tussen jongens of meisjes?

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.