Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Praten over de dood

Praten over de dood
Foto: ANP Photo; Marcel van Hoorn

Soms is er groot verdriet in de groep. Een opa of oma is overleden, of een huisdier heeft een ongeluk gehad. Ga dit onderwerp niet uit de weg. Praat er met de kinderen over tijdens een wandeling buiten. Wat is dood eigenlijk? Leg het uit aan de hand van dode insecten of dode blaadjes in de herfst. Waarom beweegt dat torretje niet meer? En waarom is het ene blaadje dat nog aan de boom zit groen en het blad op de grond bruin? Je krijgt kinderen ook aan het praten door een film te bekijken zoals The Lion King of door een boek voor te lezen. Denk aan Lieve oma Pluis, een klassieker van Dick Bruna. Praat erover na en de verhalen komen vanzelf los. In het boek Kind en verdriet, door Carla Overduin vind je nog veel meer voorbeelden en tips van deskundigen. Kind en verdriet is een uitgave in de Praktijkreeks van Elsevier Gezondsheidszorg, ISBN 978 90 35230262. Prijs € 19,95.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.