Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Oud & Nieuw in de natuur

Oud & Nieuw in de natuur
Foto: ANP Phot, Rick Nederstigt

De natuur laat prachtig zien hoe het leven een cirkel is. Ga buiten kijken wat je vindt aan 'oude' en 'nieuwe' natuur. Blaadjes die in het najaar van de bomen zijn gevallen, sneeuwklokjes of frisse groene plantjes die de winter doorstaan. Wees niet bang om een dood vogeltje of kevertje aan te wijzen. Een bezoek aan de kinderboerderij past ook goed binnen het thema. Welke dieren worden er in de winter geboren? Zijn er heel oude dieren op de boerderij? Een rondleiding van een natuurgids of vrijwilliger kan daarbij erg handig zijn. De vrijwilligers weten vaak precies de leeftijd van de dieren. Zij kunnen ook vertellen hoe oud verschillende soorten dieren worden. Je kunt dan ook met de kinderen bespreken: hoe oud wordt een mens?

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.