Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Op reis naar... Nederland

Op reis naar... Nederland
Foto: ANP Photo, Koen Suyk

Veel kinderen gaan niet naar het buitenland met vakantie. Zij blijven gewoon in Nederland en maken af en toe een uitstapje met hun ouders. Speel daarop in met dit leuke en herkenbare thema. Een thema, dat helemaal in het teken staat van Hollandse hoogtepunten. Het is niet moeilijk om het kindercentrum binnen en buiten een Hollands sausje te geven. Wees niet bang voor clichés, alles mag. Een uurtje brainstormen met je collega’s en je hebt al snel een lijst ideeën. Enkele tips:


• Natuurlijk hoort er bij Nederland veel rood-wit-blauw en oranje. Denk aan vlaggen en wimpels. Van het WK in Zuid-Afrika zijn vast nog veel oranje attributen in de uitverkoop te krijgen. Je kunt ook met de kinderen harten, sterren en bloemen van  piepschuim rood-witblauw beschilderen en ophangen.


• Bij Holland horen tulpen. Het leukst zijn verse tulpen. Zorg deze week voor mooie, verse bossen overal in het kindercentrum. Blijvende decoraties zijn houten en kunststof tulpen. Je koopt ze bij toeristenwinkelsen VVV’s. Of maak ze zelf!


• Ga verder op zoek naar klompen, posters van molens, koeien in weilanden, Delftsblauw...

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.