Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Olympisch dorp op het plein

Olympisch dorp op het plein
Foto: ANP Photo, Bas Czerwinski

Bouw een Olympisch dorp. Zet de flats/ gebouwen in de gemeenschappelijke ruimte, of als het droog is buiten op het plein. Zorg dat er flinke ruimte om elke flat is, want elk gebouw krijgt een mooie grote tuin eromheen. Je kunt er een groen lint omheen leggen of er met groen stoepkruit een lijn omheen trekken. Maak de tuinen zo groot, dat er een aantal kinderen tegelijkertijd in kan staan. Elk gebouw in dit Olympisch dorp heeft andere sporters. Hang er een bordje of pictogram op om dat aan te geven. Het ene flatgebouw krijgt een bordje ‘renners’, het andere ‘springers’, ‘zwemmers’ of ‘schaatsers’. Je kunt er ook nieuwe Olympische sporten bij verzinnen: huppelaars, hinkelaars, kniebuigers. Zet levendige muziek op, laat de kinderen een tuin kiezen en ga flink trainen. Tijdens het volgende nummer op de cd moeten ze van tuin wisselen.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.