Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

IJskristallen voor het raam

IJskristallen voor het raam
Foto: ANP Photo, Robin Utrecht

Sneeuwkristallen zijn zó mooi. Laat de kinderen eerst een plaatje van een echt sneeuwkristal zien en ga dan met elkaar aan
de slag om zelf kristallen te maken.

 

Twee ideeën:

1. Neem vier ijsstokjes en doe een druppel lijm in het midden van ieder stokje. Leg ze kruislings op elkaar, zodat een kristal ontstaat. Laat drogen. Vervolgens doe je kunstsneeuw, wattenplukjes of witte snippertjes papier op een bord. Laat de kinderen lijm smeren op het kristal, dat ze vervolgens onderdompelen in de witte massa.

 

2. Neem een aantal doorzichtige limonadeflessen waar geen statiegeld op zit en snijd of knip zelf de onderkant eraf. Zo’n onderkant lijkt net een bloem. Maak er gaatjes in met een warme stopnaald of gatenknipper en laat de kinderen er dan mee werken. Ze kunnen ze aan een slinger rijgen of er een mobile van maken.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.