Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Het leven van de postbode

Het leven van de postbode
Foto: ANP Photo, Erik van 't Woud

Wie brengt elke dag in weer en wind alle post rond? De postbode. Een interessante baan. Nodig een van de lokale postbodes uit in het kindercentrum, uiteraard in zijn of haar uniform en met de fiets met grote posttassen. De kinderen mogen eerst een rondje mee door de wijk. Stel hiervoor kleine groepjes samen. Na het rondje in de wijk ga je met z’n allen praten in de kring, met de postbode erbij. De kinderen mogen vragen stellen. Het is handig om dit even voor te bereiden, zodat elk kind een vraag kan stellen. Is de postbode wel eens verdwaald? Wat doet hij of zij als er een grote, enge hond bij een tuinhek staat? Leest hij wel eens stiekem de achterkant van een kaart?

MerCarla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.