Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Een dak boven je hoofd

Een dak boven je hoofd
Foto: ANP Photo, Bas Czerwinski

Het is zo vanzelfsprekend, een dak boven je hoofd. Nederlandse kinderen weten niet beter dan dat iedereen in een rijtjeshuis of flatgebouw woont. Kies ‘wonen’ daarom als thema. Gebruik je fantasie bij de decoratie van het kindercentrum.

 

• Bouw overal huisjes, hoekjes en hutten. Maak huisjes van kartonnen dozen en hang klamboes op als spannende,  doorschijnende tentjes.

• Heb je een grote ruimte, zoals een recreatiezaal, overleg dan met de ouders en laat de kinderen van thuis zo veel mogelijk tentjes meebrengen. Maak een tentenkamp. De tegenwoordige koepeltentjes hebben geen haringen in de grond nodig. Dit gezellige bedoeïenkamp is al een activiteit op zich! Kinderen kunnen er uren in doorbrengen. Laat de kinderen zelf inrichten met kussens, tafeltjes en stoeltjes uit de groepsruimten. Tip: als je alleen de lichtgekleurde binnententen gebruikt, zijn de hutjes een stuk minder donker.

• Een huis heeft ramen en deuren. Maak van stukken karton grote en kleine deuren, maar ook ramen, waarachter je van alles ziet: een poes in het raam, plantjes, mensen die naar buiten kijken. Hang ze aan de wanden.

Carla Overduin

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.